Plaže
Dolazak
Odlazak
Osoba
Dece
Imate promo kod?
Kliknite ovde
Promeni / Otkaži rezervaciju

Plaže

Petrovačka plaža je udaljena 150 metara. Plaža je prepoznatljiva po sitnom crvenom pijesku, duga je oko 600 metara i bogata je raznolikim plažnim sadržajem. Iznad plaže je šetalište koje vodi do tvrdjave Kastelo, naspram plaže se nalaze dva ostrva Katič i Sv. Nedjelja.

Do plaže Lučice od nas se stiže pješačkom stazom za 15 minuta. Plaža Lučice je pješčana, okružena borovom šumom i duga je 220 metara. 

Plaža Buljarica je udaljena 2 km od Petrovca. Šljunkovita plaža je duga 2,300 metara i najduža je na Budvanskoj rivijeri. Do nje možete doći kolima ili pješačkom stazom preko brda od plaže Lučice.

Do plaže Perazića Dol se može doći kolima i udaljena je oko 3 km, a nalazi se ispod manastira Reževići. Do ove plaže se može doći i pješačkom stazom koja počinje lijevo od hotela Danica i vodi kroz borovu šumu i tunele sve do plaže. 

Do plaže Drobni Pijesak se može doći kolima, udaljena je oko 5 km. Kada prodjete mjesto Reževići nastavljate magistralnim putem i kod oznake Drobni Pijesak skrećete lijevo ka plaži. Uski strmi put će vas dovesti do parkinga koji se plaća. Dužina plaže je oko 240m, tirkizna boja mora i čistoća vode će vas navesti da je zavolite. Na ovoj plaži postoje restoran, plažni bar i mogućnost rezervisanja plažnog asortimana, takodje, uvijek ima mjesta i na dijelu plaže koji se ne plaća.

Kraljičina plaža (Plaža Perčin) se nalazi u uvali izmedju plaže Buljarica i plaže Čanj. Do ove plaže se može doći samo sa strane mora odnosno brodićem. Taksi brodiće možete uzeti u pristaništu ispod tvrdjave Castello. Plaža je pjeskovita, duga je oko 300 metara, nema prevelike gužve i ima plažni bar i restoran. Naš predlog je da ako idete na ovu plažu ponesete hranu i piće sa sobom.

O Petrovcu
O Petrovcu
O Petrovcu
O Petrovcu
O Petrovcu

O Petrovcu

Mozaik Boga sna svjedoči da su stari Rimljani u 3. vijeku prepoznali Petrovac kao mjesto za odmor. Ovaj šarmantan gradić će Vas osvojiti prelijepom plažom od crvenog pijeska dugom 600 metara. Sve turiste privlači čuvena tvrdjava Castello na koju se mogu popeti. Posjetioci mogu obići i ostrva Katič i Sveta Neđelja na kome je izgubljeni moreplovac sagradio crkvu u znak zahvalnosti ostvru koje ga je spasilo. U blizini Petrovca je plaža Lučice koja je okružena borovom šumom, a do plaže Perazića Dol vodi jedna od najljepših pješačkih staza kroz borovu šumu sa pogledom na more i ostrva.